Hero image songfestival

Azerbeidzjan - Efendi

Samira Efendi vertegenwoordigt Azerbeidzjan op het Songfestival. Efendi werd geselecteerd door een interne selectie die werd gehouden door de Azerbeidzjaanse publieke omroep Ictimai. De zangeres treedt op met haar nummer 'Cleopatra' in de eerste halve finale op 12 mei.

Carrière

De 28-jarige zangeres heeft eerder deelgenomen aan populaire muziekprogramma's als 'Yeni ulduz’ en 'Böyük Səhnə'. In 2017 nam Samira deel aan ‘Silk Way Star’, een internationale zangwedstrijd in Kazachstan. Na haar deelname aan ‘The Voice of Azerbaijan’ deed de zangeres in 2019 mee aan ‘The Voice of Nur-Sultan’.

De selectie

Vijf kandidaten streden om Azerbeidzjan te mogen vertegenwoordigen in Rotterdam: Efendi, Laman Dadasheva, Elvin Novruzov, Jabrail Rasulov en Riad Abdulov. Uiteindelijk werd Samira Efendi geselecteerd op basis van de stemmen van een internationale groep muzikale experts, waaronder muziekproducenten, auteurs, componisten, journalisten en vertegenwoordigers van de televisie-industrie. Samira is absoluut toegewijd aan het Eurovisie Songfestival, dit was haar vijfde poging om Azerbeidzjan te vertegenwoordigen.

Cleopatra

Haar nummer ‘Cleopatra’ werd geschreven door Luuk van Beers, Alan Roy Scott en Sarah Lake en werd geproduceerd samen met Tony Cornelissen. De zangeres geeft aan dat haar lied gaat over dat men moet vertrouwen op het instinct en moet opkomen voor zichzelf. Zelfs als het moeilijk wordt of als iemand je pijn doet. Door het lied hoopt Efendi mensen te inspireren om te zijn wie ze zijn, net zoals Cleopatra deed.

AzerbeidzjanEfendi1ste halve finale

Ook interessant

Zweden – The Mamas