Hero image songfestival

Bulgarije - VICTORIA

VICTORIA gaat Bulgarije vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. De artiest werd aangekondigd op een persconferentie in Sofia, georganiseerd door de Bulgaarse publieke omroep Bulgarian National Television (BNT) en haar producenten van Ligna Studios. 

Over VICTORIA

VICTORIA werd populair na deelname aan het 4e seizoen van X Factor Bulgarije. Haar nieuwste single, I Wanna Know, kreeg in de zomer honderdduizenden streams op YouTube en Spotify. Ze presenteerde de officiële video van het lied in Sofia en Madrid. Haar debuut solo-album zal naar verwachting in 2020 worden uitgebracht.

Over de gelegenheid die voor haar ligt, zei VICTORIA: "In het begin van 2019 kon ik me niet voorstellen hoeveel kansen er voor mij zouden komen. Ik ben er trots op de Bulgaarse artiest in Rotterdam te zijn. Ik heb het voorrecht om muziek te kunnen maken waarin ik geloof en de vrijheid te hebben om te zijn wie ik ben. De Bulgaarse ambassadeur zijn op zo'n enorm podium is een grote verantwoordelijkheid. ”

Bulgarije op het Eurovisie Songfestival

Bulgarije kondigde zijn terugkeer naar het Eurovisie Songfestival in oktober aan, na een jaar niet te hebben deelgenomen. De terugkeer wordt breed gedragen door lokale NGO’s, creatieve organisaties, mediabedrijven en het bedrijfsleven. 
Algemeen directeur van BNT, Emil Koshlukov, zei dat de terugkeer van het land naar de wedstrijd een antwoord is op de roep van het jonge en vooruitstrevende publiek dat zich identificeert met de waarden die het Songfestival vertegenwoordigt. 

Het nummer waarmee Bulgarije deelneemt aan het Eurovisie Songfestival 2020 wordt later bekendgemaakt.