Hero image songfestival

Cyprus - Elena Tsagrinou

De Cypriotische omroep CyBC heeft aangekondigd dat Elena Tsagrinou de eilandstaat zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. De zangeres zal het nummer “El Diablo” uitvoeren.

Elena Tsagrinou is een van de meest getalenteerde en glamoureuze zangeressen van de Griekse popscene. Ze werd in 1994 in Athene geboren en tegen de tijd dat ze 14 jaar oud was, had ze al deelgenomen aan de talentenjacht Greece Got Talent, waar ze de halve finale bereikte. In 2013 trad ze toe tot de band OtherView, maar na vijf succesvolle jaren bij de band begon Elena aan haar solocarrière. Ze bracht haar debuutsingle uit met de symbolische titel Pame Ap ’Tin Arxi, wat 'Let's go from the start’ betekent, geschreven door Dimitris Kontopoulos en Nikos Moraitis.

Veel andere nummers volgden en Elena's populariteit schoot omhoog. Haar muziekvideo's op YouTube bereikten miljoenen kijkers, waardoor ze een van de beste popzangers van haar generatie in de regio is. Hierdoor heeft ze tienduizenden volgers op sociale media verzameld. Gedurende deze jaren heeft ze ook opgetreden in verschillende muziekshows in Griekenland en Cyprus. Het talent van Elena reikt verder dan alleen zingen! Ze heeft ook een succesvolle carrière op televisie.

Op het Eurovisie Songfestival in 2021 zingt Elena een nummer over verliefd worden op iemand die zo slecht is als El Diablo, een nummer gecomponeerd en geproduceerd door Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa en Thomas Stengaard. Sommige van deze namen ken je misschien al van andere songfestivalnummers zoals She Got Me, Only Teardrops en You Let Me Walk Alone. De enscenering wordt georganiseerd door artistiek directeur Marvin Dietmann, ook geen onbekende op het Eurovisie Songfestival.

Elena Tsagrinou zal in de tweede helft van Semi-Final 1 te zien zijn.