Hero image songfestival

Duitsland - Ben Dolic

Ben Dolic vertegenwoordigt Duitsland op het Eurovisie Songfestival 2020. De zanger werd uitgekozen door zowel een Eurovisie-jury bestaande uit honderd Duitse fans, als een internationale deskundige jury van twintig muziekprofessionals. De zanger zal met zijn nummer 'Violent Thing' aantreden in de finale op 16 mei, omdat Duitsland één van de vijf landen is die zich direct plaatst als lid van de Big Five.

Violent Thing

'Violent Thing' is geschreven door Boris Milanov, de producer die afgelopen jaren verantwoordelijk was voor drie inzendingen die allen in de top vier eindigde. (Bulgarije - Poli Genova 2016, Bulgarije - Kristian Kostov, 2017 en Oostenrijk - Cesár Sampson 2018). Zijn act wordt voorbereid door de choreograaf van Justin Timberlake.

Carrière

Ben Dolic werd geboren in Slovenië waar zijn muziekcarrière vroeg begon. Hij was twaalf jaar toen hij op het GotTalent-podium van Slovenië stond. In 2016 haalde de zanger de halve finale van de Sloveense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival als lid van de groep D Base. Twee jaar later werd Dolic tweede in de finale van 'The Voice of Germany'.

DuitslandBen DolicFinale

Ook interessant

9 mrt. 2020

Glennis Grace treedt op tijdens Grand Final Eurovisie Songfestival 2020