Hero image songfestival

Duitsland - Jendrik

De Duitse publieke omroep, NDR, besloot hun vertrouwen in de handen van experts te leggen om hun Eurovisie 2021-vertegenwoordiger te selecteren.

Jendrik groeide op in Hamburg als de op een na oudste van vier. Hij begon op jonge leeftijd piano en viool te spelen en na het afronden van de middelbare school studeerde hij muziektheater aan de Osnabrück University of Applied Sciences. Hij schrijft al jaren gepassioneerd zijn eigen liedjes met onder andere de ukelele, zijn favoriete muziekinstrument.

Afgelopen zomer kon hij helaas niet optreden door corona, dus gebruikte hij de tijd om een ​​nummer te schrijven en hiervoor een videoclip te produceren. Hij plaatste zijn grappige creatie op TikTok en Instagram onder het motto: “How to make a Musikvideo”.

Het Eurovisie Songfestival is al heel lang zijn droom, dus in elk van deze kleine, creatieve video's verwoordde hij zijn wens om mee te mogen doen aan het songfestival. Hoewel de getalenteerde muzikant ervan droomde de kandidaat van Duitsland te worden met zijn eerste zelfgeproduceerde nummer, dacht hij niet echt dat het hem zou lukken. But here we are!

Jendrik is buitengewoon enthousiast over zijn kans om deel te nemen aan het evenement: “Ik kijk er echt naar uit om voor Duitsland op te treden tijdens de wedstrijd. Dit is een droom die uitkomt. Amazing!"

Het hoofd van de Duitse delegatie, Alexandra Wolfslast, zei: “Jendrik is volkomen authentiek. Hij heeft charisma en ongelooflijke entertainmentkwaliteiten. Het was niet een verassing dat hij de jury overtuigde. We zijn erg blij dat hij Duitsland zal vertegenwoordigen in Rotterdam op 22 mei. "

Jendrik vertegenwoordigt Duitsland, een van de big 5, dus is direct door naar de Grand-Final.