Hero image songfestival

Finland – Aksel

Aksel Kankaanranta vertegenwoordigt Finland op het Eurovisie Songfestival 2020. De zanger wist vier andere acts voor te blijven tijdens de Finse nationale selectie 'Uuden Musiikin Kilpailu' en werd gekroond tot winnaar. Aksel treedt met zijn nummer 'Looking Back' op in de tweede halve finale op 14 mei.

Carrière

Aksel Kankaanranta deed in 2017 mee aan 'The Voice Of Finland'. Een jaar later zong de zanger de vocalen voor het prijswinnende duet 'Jättiläinen' (Giant) in samenwerking met zanger Pyhimys. Kankaanranta is vastbesloten om te laten zien dat verlegenheid je niet moet weerhouden om op te treden voor publiek. Tijdens zijn deelname aan 'The Voice' raakte de zanger gewend aan optreden voor een groot publiek, waar hij zich realiseerde dat hij niet nerveus is als hij op het podium staat.

Looking Back

Het nummer waarmee Aksel Kankaanranta Finland gaat vertegenwoordigen heet 'Looking Back'. Het is een gevoelig nummer over wereldmoeheid, liefde en het gevoel van ontoereikendheid. 'Looking Back' is het resultaat van een samenwerking tussen Joonas Angeria, Whitney Philips en de broers Connor, Toby and Riley McDonough.

FinlandAksel2e halve finale

Ook interessant

Portugal – Elisa