Hero image songfestival

Finland - Blind Channel

Blind Channel bestaat uit Joel Hokka (zang en gitaar), Niko Vilhelm (zang), Joonas Porko (gitaar), Olli Matela (bas), Tommi Lalli (drums) plus de recente toevoeging en het zesde lid Aleksi Kaunisvesi (keyboards). Met zes leden heeft Blind Channel ook het perfecte aantal leden (er geld namelijk een max van zes op het podium)!

Blind Channel omschrijft hun muziekstijl als “gewelddadige pop” en wordt vergeleken met de Britse alt-metalband Bring Me The Horizon. Na hun vakmanschap in de Finse undergroundscene te hebben aangescherpt, gelooft de band dat het eindelijk tijd is om met hun unieke sound de wereld te veroveren. Deze rockers houden ervan om een ​​show op te zetten en zijn ze niet bang om op te vallen.

Hun unieke sound is zeker ook terug te horen in hun inzending. Ze zullen namelijk met het nummer Dark Side Noorwegen vertegenwoordigen.

Gevormd in 2013, zette de band zonder aarzelen hun zinnen op world domination. In 2014 werden ze uitgenodigd om te spelen op Wacken Open Air in Duitsland, het grootste outdoor heavy metal festival ter wereld, en kort daarna tekenden ze hun eerste platencontract.

Hoewel deze jongens misschien genieten van pyrotechniek, luide zang en het opsteken van de middelvinger, kozen ze Loreens Euphoria als hun favoriete songfestivalnummer aller tijden boven Hard Rock Hallelujah. Dus zeker een groep vol verrassingen!

Blind Channel zal in de tweede helft van Semi-Final 2 te zien zijn.