Hero image songfestival

Griekenland - Stefania

Stefania Liberakakis, simpelweg bekend als Stefania, is een Grieks-Nederlandse zangeres, actrice en YouTuber. Stefania is geboren en getogen in Nederland en realiseerde al op zeer jonge leeftijd haar liefde voor muziek.

Kort nadat Stefania 10 werd, overtuigde ze haar ouders om haar in te schrijven voor The Voice Kids, waar ze de audities haalde. Na The Voice werd ze lid van Kinderen voor Kinderen. In 2016 werd ze gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Junior Songfestival in Valletta als onderdeel van de meidenband Kisses. De groep zong het nummer Kisses and Dancin en eindigde op de 8e plaats.

In 2019 bracht ze 3 nieuwe singles uit: Wonder, I Am Sorry en Turn Around. Datzelfde jaar brak Stefania door op de Griekse markt tijdens de MAD VMA Awards, waar ze een cover van het nummer Con Calma uitvoerde. Sinds 2018 heeft Stefania deelgenomen aan 3 Nederlandse films en treedt ze op als hoofdrolspeler in de tienerserie Brugklas.

Stefania zou origineel in 2020 Griekenland vertegenwoordigen met het nummer SUPERG!RL. Dit jaar mag ze weer meedoen met het nummer Last Dance, alleen de titel is nu nog bekend hiervan.

Stefania zal in de eerste helft van Semi-Final 2 te zien zijn.