Hero image songfestival

Letland - Samanta Tína

Samanta Tīna deed maar liefst zes keer mee aan de zoektoch naar een vertegenwoordiger van Letland op het Eurovisie Songfestival. Ze eindigde twee keer als tweede - in 2012 en meer in het bijzonder in 2013 met het door fans geliefde nummer I Need a Hero. Samanta is niet van het opgeven, maar heeft in 2015 en 2017 ook twee keer geprobeerd haar tweede thuis, Litouwen, te vertegenwoordigen.

Samanta, een sterke concurrent in zangwedstrijden, won een lokale tv-show waardoor ze in 2010 naar een muziekschool in Londen kon gaan. In 2014 eindigde ze in de top 8 van de Litouwse serie The Voice. En in 2016 was Samanta een van de deelnemers in de internationale wedstrijd New Wave Festival.

Samanta omschrijft haar stem als een door God gegeven talent dat op het grote podium moet worden gehoord. Ze wil Europa en de wereld laten zien dat Letland niet te onderschatten is. Haar liefde voor het Eurovisie Songfestival zit diep: in 2019 schreef de zangeres haar afstudeerwerk op basis van een analyse van de nationale selecties voor het Eurovisie Songfestival in Letland en Litouwen.

Samanta Tína zal in de tweede helft van Semi-Final 2 te zien zijn.