Hero image songfestival

Noord-Macedonië - Vasil

Vasil vertegenwoordigt Noord-Macedonië op het Eurovisie Songfestival, dit besloot de Macedonian Radio Television, de publieke omroep van Noord-Macedonië. De zanger treedt op met zijn nummer 'You' in de eerste halve finale op 12 mei.

Carrière

Vasil Garvanliev begon zijn muzikale carrière op 7-jarige leeftijd. Hij trad op tijdens de populairste kinderfestivals in Noord-Macedonië. Kort daarna verhuisde hij met zijn gezin naar de Verenigde Staten, waar hij zijn carrière voortzette als solist bij Chicago Children's Choir. Vasil maakte vorig jaar deel uit van het Eurovisie-team van Tamara Todevska als achtergrondzanger tijdens het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv.

Sinds zijn terugkeer naar Noord-Macedonië in 2018 heeft Vasil drie zeer succesvolle singles uitgebracht: 'Gerdan', 'Patuvam' en 'Mojata Ulica'. Zijn eerste solo-concert in zijn geboortestad Strumica in november 2019 was uitverkocht en vertoonde zijn enorme muzikale ervaring.

You

Het nummer waarmee Vasil Noord-Macedonië vertegenwoordigt, is gecomponeerd en geschreven door Nevena Neskoska in samenwerking met Kalina Neskoska en Alice Schroeder. 'You' gaat over de verbinding van de mens met muziek en het laten gaan van jezelf wanneer je danst.

Een eer

Over optreden op het Eurovisie Songfestival dit jaar, zegt Vasil dat het een droom is die uitkomt. "Ik ben meer dan vereerd om mijn land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en ik kan bijna niet wachten om al mijn ervaring en kennis te gebruiken zodat ik een magisch optreden kan neerzetten die het hart van mensen in heel Europa zal raken."

Noord-MacedoniëVasil1ste halve finale

Ook interessant

Zweden – The Mamas