Hero image songfestival

Spanje - Blas Cantó

Slechts twee weken na de bevestiging dat de Spaanse artiest voor het Eurovisie Songfestival 2020 zou worden gekozen via een interne selectie, kondigt de publieke omroep RTVE Blas Cantó aan als hun inzending voor Rotterdam.
Nadat België als eerste land hun act voor 2020 aankondigde, volgde Spanje met een verrassingsaankondiging tijdens de reguliere nieuwsuitzending.

Blas Cantó vertegenwoordigt Spanje op het Eurovisie Songfestival 2020!

Blas Cantó (27) is een jonge populaire Spaanse zanger en heeft in 2011 al meegedaan aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met de succesvolle band Auryn. Ze grepen net naast het ticket naar Düsseldorf en eindigden als tweede met het nummer Volver. Blas werd een begrip in Spanje na zijn deelname aan EuroJunior, de Spaanse selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival in 2004. 

“Het is al langer een droom van mij,” bekende Blas tijdens een kort interview dat volgde na de aankondiging: “Ik droomde al van kinds af aan deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival.” Blas Cantó is een zanger met veel optredens op zijn naam en uitgebreide ervaring, zowel op televisie als op het podium. 
Tot op heden heeft Blas vijf albums uitgebracht. Zijn eerste vier albums werden uitgebracht met de boyband Auryn, die uitgeroepen werd als beste Spaanse act tijdens de MTV Europe Music Awards. Zijn eerste soloalbum Complicado, met de grote hit Él No Soy Yo, werd uitgebracht in 2018.
De publieke omroep RTVE werkt al samen met de zanger, producers en songwriters om het perfecte nummer te vinden dat de Spaanse 2020-inzending compleet maakt.