Eurovision Village

In mei 2020 staat heel Rotterdam in het teken van het Eurovisie Songfestival. Er vinden dan op veel plekken in de stad leuke activiteiten plaats, waaronder in de Eurovision Village. De officiële ‘fanzone’ van het festival waar diverse (Songfestival)artiesten hun muziek laten horen en fans bijeenkomen. Iedereen kan meegenieten, want dit podium is gratis toegankelijk.

De Binnenrotte

De Eurovision Village komt op de Binnenrotte. Het terrein komt tussen de Markthal, station Blaak, de Centrale Bibliotheek en de Librijesteeg. De locatie is gekozen na een zorgvuldige afweging en op advies van de (veiligheids)diensten met als uitgangspunt zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Tijdelijke indeling van de markt
Tijdens het Eurovisie Songfestival schuift de centrummarkt voor vijf keer op. Dat is, inclusief op- en afbouwdagen, op 5, 9, 12, 16 en 19 mei. Een deel van de markt verplaatst naar het parkeerterrein aan de Meent, het Grote Kerkplein en omgeving, de Hoogstraat (voor de bibliotheek), de Vlasmarkt en Hoogstraat en een gedeelte op Beursplein. Ook de zondagsmarkt wordt twee keer verplaatst: op 10 en 17 mei. De zondagsmarkt kan echter in geheel naar een ander deel op de Binnenrotte verplaatst worden.

Meer informatie
Binnenkort wordt het ontwerp van de Eurovision Village bekend gemaakt. Medio maart wordt in de Centrale Bibliotheek Rotterdam een informatiestand over het Songfestival ingericht. Op een aantal dagen is de stand bemand om vragen persoonlijk te beantwoorden.

  • Voor de markt: dinsdag 17 maart en zaterdag 21 maart van 13:00 tot 17:00 uur.
  • Voor ondernemers: woensdag 18 maart van 13:00 tot 16:00 uur.
  • Voor bewoners: woensdag 18 maart van 17:00 tot 20:00 uur.