Hero image songfestival

AI Songfestival livestream op dinsdag 12 mei 2020

12 mei 2020

De computers van de dertien teams uit Europa en Australië hebben de afgelopen tijd flink staan ronken. Met maar één doel: de ultieme songfestivalhit maken met hulp van artificiële intelligentie. De onthulling van het beste liedje volgens het publiek en de AI-experts is op dinsdag 12 mei om 20.30 uur in een feestelijke livestream, gehost door Lieven Scheire. Wie krijgt douze points en wint het AI Songfestival 2020?

De host van de avond is de Belgische comedian en nerd Lieven Scheire, die altijd al de wens had om het Eurovisie Songfestival te presenteren. De publiekspunten worden uitgedeeld door Emma Wortelboer. Namens de jury zal componist en AI-onderzoeker Vincent Koops de punten verdelen. De dertien deelnemende teams zijn erbij via een live verbinding in een digitale greenroom. Verwacht Songfestival meets wetenschap, glitters en code!

Over het AI Songfestival
Computerwetenschappers, coders, muzikanten en rappers trainden hun AI-systemen op het componeren van de ultieme Songfestivalhit. Het publiek kan tot en met 10 mei stemmen. Een vakkundige jury met expertise in muziek en AI oordeelt mee: hoeveel AI is gebruikt in het liedje, en is AI op een creatieve manier ingezet? 

Het AI Songfestival wordt georganiseerd door de VPRO in samenwerking met NPO 3FM en NPO Innovatie. De European Broadcasting Union (EBU) is voting supervisor.

 AI Songfestival livestream: dinsdag 12 mei, 20.30 - 21.00 uur op YouTube.com/vpro.

Bekijk hier de repetitiefoto's van Eurovision: Europe Shine a Light

NPO, NOS en AVROTROS produceert samen met de EBU (European Broadcasting Union) een speciale show...

15 mei 2020