‘Beware de stekkertrekker!’ | Songfestival Newsflash

12 mei 2021

De shows worden tot in de puntjes uitgewerkt. Een technische monsterklus, maar wat als er iets misgaat, zoals het geluid dat uitvalt? Ook daar zijn trucjes voor. Die zie je in de Newsflash!

Als tv-kijker merk je er weinig van en lijkt het allemaal vanzelf te gaan, maar de technische crew werkt achter de schermen met man en macht aan een soepel verloop van de shows. In deze aflevering neemt Online Host Samya je mee naar de Props Area. Dat is een goedgevulde loods, aangezien aardig wat deelnemers werken met props. Van een grote draaischijf tot brandende letters, alles moet razendsnel het podium op én af. Ook praat Samya met hoofd zendertechniek Aard Heus. Hij laat zien wat de geluidstechnici doen om de boel draaiende te houden, zoals de inzet van een ‘stekkertrekker’. En ook onze Samya helpt een handje mee in het ‘snoerwoud’.

“We hebben maar 40 seconden voor de decorwissel. Het is eigenlijk een soort Formule 1-bandenwissel.” - stagemanager Richard van Rouwendaal

Ook zie je in deze aflevering de deelnemers die Rotterdam verkennen en het kunstproject van Hiphop In Je Smoel, het streetart-project in Rotterdam waarvan #OpenUp het overkoepelende thema is. Een aanwinst voor de stad!

Wil je niets missen uit Ahoy? Dan hebben we goed nieuws voor je! In de Newsflash houden online hosts Samya Hafsaoui en Hila Noorzai je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws rondom het Eurovisie Songfestival. Op het YouTube-kanaal van AVROTROS verschijnt van 9 tot en met 23 mei iedere dag een nieuwe Newsflash. Dus abonneer je op het AVROTROS-kanaal en mis niets!

Songfestival NewsflashEurovisionChallengeEurovisionEurovision 2021

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival