Edsilia Rombley: ’Eerlijk? In bed lig ik nog steeds te malen.’ | Road to Rotterdam Eurovision 2021

4 mei 2021

Er staat weer een gloednieuwe aflevering van Road to Rotterdam online! In deze zesdelige YouTube-serie volgen we Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit, Nikkie de Jager én de Nederlandse organisatie van het Songfestival op weg naar de liveshows in mei. 

In deze aflevering vertellen Chantal, Edsilia, Jan en Nikkie hoe ze de puntjes op de i zetten. Hoe is het om een script voor een show van meer dan drie uur uit je hoofd te leren? En wat doen de presentatoren als er iets gebeurt wat niet in het script staat? 

Foto: Nathan Reinds

“Er is de afgelopen dagen 24 uur per dag keihard gewerkt om alles op te bouwen, waardoor we nu bijna klaar zijn om te repeteren.” - Sietse Bakker

Verder nemen we weer een kijkje bij de opbouw in Rotterdam Ahoy. Executive producer Sietse Bakker vertelt hoe het er op dit moment voor staat en stage designer Florian Wieder laat zien hoe hij ervoor gezorgd heeft dat het podium kenmerken van Nederlands design bevat. Tijdens de opbouw krijgt het team ook nog eens hoog bezoek van niemand minder dan Koning Willem-Alexander! De Koning krijgt een rondleiding door Rotterdam Ahoy en mag een eerste glimp van het podium zien. 

Als laatste vertellen Chantal, Edsilia, Jan en Nikkie hoe ze omgaan met het spreken van een andere taal dan Nederlands. Naast Engels wordt er namelijk ook Duits, Frans en Spaans gesproken. De vier presentatoren geven aan hoe ze dit aanpakken. Ben je benieuwd geworden? Check dan snel de video op het YouTube-kanaal van AVROTROS. Vergeet niet te abonneren zodat je geen enkele aflevering mist! Let's Open Up to Road to Rotterdam!

Road To RotterdamSongfestivalEurovision 2021EurovisionChantal JanzenEdsilia RombleyJan SmitNikkieTutorials

Ook interessant

13 mei 2021

Is Hooverphonic van België zelf wel eens in The Wrong Place geweest? | LookLab