Hero image songfestival

Eurovisie Songfestival wordt toegankelijk voor iedereen

11 dec. 2019

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 wil het evenement inclusief en toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Het doel is daarom om te zorgen dat iedereen met een beperking naar het evenement kan komen. Iedereen moet de shows goed kunnen volgen en meemaken.

Op donderdag 12 december 12.00 uur start de ticketverkoop via https://tickets.songfestival.nl. Rolstoelplaatsen kunnen vanaf dan telefonisch gereserveerd worden via het telefoonnunmmer +31 20 225 1116.

Ook wil de organisatie dat alle negen shows voor bezoekers met een auditieve en visuele beperking toegankelijk zijn. Er wordt op dit moment gekeken hoe dit zo goed mogelijk gedaan kan worden. 

Mensen die een ticket gekocht hebben en extra ondersteuning nodig hebben om een van de shows te bezoeken, kunnen zich melden via info@hbesc2020.nl. Dit kan tot 15 januari 2020. Er zal dan samen gekeken worden naar de mogelijkheden.

Meer informatie over toegankelijkheid van Ahoy en informatie voor mensen met een beperking is te vinden op www.ahoy.nl/informatie/veelgestelde-vragen.