Hero image songfestival

Eurovision Home Concerten op YouTube

1 apr. 2020

In aanloop naar de eenmalige Eurovision: Europe Shine a Light uitzending op zaterdag 16 mei worden vanaf vrijdag 3 april via de officiële Eurovision-kanalen speciale Eurovision Home Concerts uitgezonden.

Elke aflevering van Eurovision Home Concerts zal verschillende artiesten bevatten die in de loop der jaren mee hebben gedaan aan het Eurovisie Songfestival, ook artiesten die zouden hebben deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival 2020. Iedere artiest zal zijn eigen Songfestival-lied en een versie van een andere Eurovisie-hit zingen. Over de keuze van het covernummer wordt gestemd door de fans op de social media-kanalen van Eurovision. De eerste aflevering is op vrijdag 3 april is te zien op het Eurovision YouTube-kanaal

In de eerste aflevering zijn vier Eurovisiedeelnemers te zien. Het concept is dat de artiesten zelf het decor bepalen en opnemen zoals zij dat willen. Ryan O’shaughnessy (Ierland 2018) die momenteel in Los Angeles is, nam zijn versie van Think About Things van IJsland 2020 op, inclusief choreografie, samen met wat hij zelf zijn ‘Quarantainefamilie’ noemt. Rasmussen (Denemarken 2018) pakt zijn akoestische gitaar op, Slavko Kalezic (Montenegro 2017) gebruikt verschillende rekwisieten en creëert een trainingssessie en Tamara Todevska (Noord-Macedonië 2019) oefent haar Italiaans met haar vertolking van Soldi (Italië 2019).

In de komende afleveringen zullen ook diverse artiesten van Eurovisie 2020 deelnemen. Momenteel hebben meer dan 15 artiesten bevestigd mee te doen waaronder Jeangu Macrooy die namens Nederland mee zou doen. Ook Jamala (2016-winnaar uit Oekraïne) zal te zien zijn in de uitzending van volgende week.

Eurovision: Europe Shine a Light - unieke live uitzending in heel Europa te zien op 16 mei 2020

Na de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 kondigen de EBU (European Broadcasting Union)...

31 mrt. 2020