Hero image songfestival

FAQ Tickets Eurovisie Songfestival 2021

15 mei 2021

Heb je een vraag? Check dan FAQ hieronder.

Staat jouw vraag er niet tussen? Klik dan op deze link, en we helpen je graag!

FAQ Tickets Eurovisie Songfestival 2021  

Let op: alle shows zijn uitverkocht

Wanneer start de verkoop van het Songfestival 2021?

De verkoop van het Songfestival start op 11 mei om 16.00 uur ‘s middags. Iedereen die zich heeft aangemeld via het formulier krijgt in een aparte mail (op het emailadres waarmee men zich heeft aangemeld) met de links naar de verkopen van de verschillende shows. Met een speciale code krijgt men dan toegang tot de ticket-verkoop. Let op, deze code biedt geen garantie tot een ticket, de capaciteit is namelijk ivm de COVID-19 regelgeving zodanig verminderd per show, dat er meer vraag is dan aanbod. Voor elke show is er een aparte link en wachtrij.
Hoe kan ik tickets kopen voor het Songfestival 2021?

Iedereen die zich heeft aangemeld via het formulier krijgt in een aparte mail (op het emailadres waarmee men zich heeft aangemeld) met de links naar de verkopen van de verschillende shows. Met een speciale code krijgt men dan toegang tot de ticket-verkoop. Let op, deze code biedt geen garantie tot een ticket, de capaciteit is namelijk ivm de COVID-19 regelgeving zodanig verminderd per show, dat er meer vraag is dan aanbod. Voor elke show is er een aparte link en wachtrij.

Wat zijn de voorwaarden omtrent het Eurovisie Songfestival en Fieldlab?
In verband met COVID-19 en het Fieldlab pilot evenement zijn er speciale voorwaarden waaraan men moet voldoen voor, tijdens en na het Songfestival. We verzoeken je vriendelijk doch dringend om de voorwaarden goed door te lezen voordat je een ticket koopt. De voorwaarden vind je hier.Een paar van de voorwaarden vind je hier:

 • Je moet een sneltest ondergaan bij een van de vele teststraten van Testen Voor Toegang op de dag van het evenement, maximaal 24 uur voor het einde van het evenement. Via de CoronaCheck app moet je dan je negatieve testresultaat ophalen en deze bij de entree laten zien. Testen is gratis.
 • De Nederlandse Overheid heeft bepaald dat er bij een Fieldlab helaas geen risicogroepen aanwezig mogen zijn (o.a. mensen die ouder zijn dan 70 jaar). Bekijk hier alle info over risicogroepen.
 • Via de Close app, word je gevraagd om in bepaalde tijdsvakken aan te komen bij Rotterdam Ahoy.
 • Je wordt gevraagd een mondkapje op te hebben, behalve als je op je plek zit of aan het eten en/of drinken bent.

Als je vanuit het buitenland naar Eurovisie Songfestival komt, dan verzoeken we je vriendelijk om de regelgeving mbt het reizen naar Nederland te raadplegen voordat je een ticket koopt. De informatie vind je hier.

Is er een minimum- en of maximumleeftijd voor het Eurovisie Songfestival?
Er is een minimumleeftijd van 5 jaar voor het Eurovisie Songfestival. Kinderen jonger dan 16 jaar kunnen alleen naar binnen onder begeleiding van een meerderjarige.
Elk persoon dient een eigen zitplaats te hebben. Kinderen kunnen niet op schoot, maar dienen een eigen ticket te hebben. Let op! Ook kinderen vanaf 5 jaar moeten een negatieve COVID 19-test overhandigen voordat ze toegang krijgen tot Ahoy.

De Nederlandse Overheid heeft bepaald dat er bij een Fieldlab helaas geen risicogroepen aanwezig mogen zijn (o.a. mensen die ouder zijn dan 70 jaar). Bekijk hier alle info over risicogroepen.

Wat zijn de showdata en tijden?

Er zijn in totaal 9 shows voor het publiek toegankelijk.

1e Semi-Final (eerste halve finale)
1e Semi-Final Jury show, maandagavond 17 mei, start show 21:00 uur 
1e Semi-Final Family show, dinsdagmiddag 18 mei, start show 15:00 uur
1e Semi-Final LIVE show, dinsdagavond 18 mei, start show 21:00 uur

2e Semi-Final (tweede halve finale)
2e Semi-Final Jury show, woensdagavond 19 mei, start show 21:00 uur 
2e Semi-Final Family show, donderdagmiddag 20 mei, start show 15:00 uur
2e Semi-Final LIVE show, donderdagavond 20 mei, start show 21.00 uur

Grand Final (grote finale)
Grand Final Jury show, vrijdagavond 21 mei, start show 21:00 uur
Grand Final Family show, zaterdagmiddag 22 mei, start show 13:30 uur
Grand Final LIVE show, zaterdagavond 22 mei, start show 21:00 uur

De Jury- en Family shows zijn complete shows die alleen niet live op televisie worden uitgezonden. Verder ziet het publiek feitelijk hetzelfde als tijdens de live uitzendingen met dezelfde presentatoren, optredens, opening- en interval acts. 
Bij de Jury- en Family shows mist tijdens de Semi-Finals de bekendmaking van de finalisten en tijdens de Grand Final is er geen puntentelling. Er wordt dan gewerkt met een dummy-uitslag. 

Per show zijn er zitplaatsen op de 1e ring, zitplaatsen op de 2e ring en rolstoelplekken. Er zijn geen staanplaatsen.

De halve finale shows duren ongeveer 2 uur en een kwartier en de finale shows duren ongeveer 3 uur en 3 kwartier.

Wat zijn de prijzen voor per show?

Voor de 1st en 2nd Semi Final zijn de volgende prijzen van toepassing*:

 

Jury show

Family show

Live show

Eerste ring

€74,75

€54,75

€164,75

Tweede ring

€54,75

€44,75

€124,75

Rolstoel + begeleider**

€54,75

€44,75

€124,75

* Prijzen zijn inclusief €3,50 servicekosten per ticket
** Prijzen zijn per persoon, voor een begeleider moet dus ook apart een ticket worden gekocht

Voor de Grand Final zijn de volgende prijzen van toepassing * 

 

Jury show

Family show

Live show

Eerste ring

€109,75

€89,75

€249,75

Tweede ring

€89,75

€79,75

€199,75

Rolstoel + begeleider**

€89,75

€79,75

€199,75

* Prijzen zijn inclusief €3,50 servicekosten per ticket
** Prijzen zijn per persoon, voor een begeleider moet dus ook apart een ticket worden gekocht

Het wachtrijsysteem: hoe werkt het?

Iedereen die op 11 mei 16.00 uur op de link naar het bestelscherm heeft geklikt, krijgt d.m.v. loting door het systeem om exact 16.00 uur een willekeurige plaats in de wachtrij toegewezen. Er komt geen wachtrijnummer in beeld, het systeem zet je automatisch in een wachtrij. Iedereen die na 16.00 uur de link aanklikt, sluit achteraan in de rij. Een dag van tevoren klaar zitten levert dus geen plek vooraan in de wachtrij op. Ververs je pagina niet als je op de ticketlink hebt geklikt, je sluit dan namelijk weer achteraan in de rij. Nadat je de wachtrij gekomen bent, die je je toegangscode te gebruiken die je per mail hebt ontvangen.

Hoeveel tickets mag ik boeken?
Je mag maximaal 4 tickets per order (bankrekeningnummer en adres) kopen. Boek je meer tickets dan loop je het risico dat je tickets worden geannuleerd.

Hoe lang heb ik om mijn bestelling te voltooien?
Wanneer je door de wachtrij bent, heb je maximaal 15 minuten om je bestelling af te ronden. Na het selecteren van je tickets, heb je nog 10 minuten om de betaling af te ronden. Zorg er dus voor dat je al je (betaal) gegevens bij de hand hebt.

Hoe kan ik mijn tickets betalen?
Je kan je tickets betalen via o.a. de volgende, bekende betaalmethodes:
iDEAL
Paypal
Creditcard (Mastercard & Visa)
Sofortuberweisung
Bancontact

Hoe werkt een online betaling met creditcard?
Om een betaling middels credit card te doen, dient u uw credit card nummer, vervaldatum en CVC nummer in te voeren als daar naar gevraagd wordt. Zorg er dus voor dat je al deze gegevens bij de hand hebt. Deze gegevens worden verstuurd naar uw credit card maatschappij voor verificatie. De credit card maatschappij autoriseert de transactie en stuurt de bevestiging van autorisatie naar Paylogic om de betaling te voltooien. De overdracht van deze gegevens verloopt volledig beveiligd.

Let op! Het kan voorkomen dat er bij betaling gevraagd wordt om je 3D Secure code in te vullen. Dit moet geactiveerd zijn bij je bank. Meer informatie over 3D Secure vind je hier: https://www.icscards.nl/klantenservice/betalen/betalen-met-uw-card

Personaliseren van je tickets

Voor het Eurovisie Songfestival moet je je tickets personaliseren. Dit kan meteen nadat je je tickets hebt betaald. Let op! Indien je je tickets niet personaliseert, dan ontvang je je tickets ook niet in de Close app.

Waarom moet ik mijn tickets personaliseren?

In verband met de COVID-19 regelgeving zijn wij als organisatie verplicht om elke persoon te registreren die toegang krijgt tot het Songfestival. Daarnaast moet iedereen ook de Close app downloaden en de Coronacheck app.

Hoe kan ik mijn tickets personaliseren?

Zodra je bestelling is betaald, ontvang je een bevestigingsmail vanuit Paylogic. Om je tickets te ontvangen, moet je jouw tickets eerst personaliseren.

Voor de personalisatie van je tickets ontvang je een aparte mail met een link. Je dient dan verder de personen die met je meegaan ook een uitnodiging te sturen om hun eigen ticket te personaliseren. Voor het op naam zetten heb je de volgende gegevens nodig: voornaam, achternaam, geslacht en geboortedatum en mobiele telefoonnummer. Als alle tickets zijn gepersonaliseerd, ontvang je een PDF met de informatie over het downloaden van de Close app. In de Close app ontvang je dan je ticket. Let op, iedereen moet voor zijn/haar eigen ticket de Close app downloaden.

Je ontvangt je tickets voor de betreffende show waarvoor je hebt geboekt in de Close app die je moet downloaden.

Wanneer ontvang ik mijn tickets?
Je ontvangt je ticket(s) voor de betreffende show waarvoor je hebt geboekt in de Close app op het moment dat alle tickets binnen je order zijn gepersonaliseerd.

Kan ik mijn tickets doorverkopen via Ticketswap?
Nee dat is helaas niet mogelijk. Dit heeft alles te maken met de regelgeving die er geldt ivm COVID-19 en het Fieldlab Evenement. Alles moet dus rechtstreeks gekocht worden via ons officiële verkoopkanaal Paylogic.

Ik heb een vraag over mijn tickets/order, hoe kom ik in contact met Paylogic?
Op de website van Paylogic (https://customerservice.paylogic.com/) vind je al heel veel informatie over de kaartverkoop. Mocht het antwoord op je vraag er niet tussen zitten of heb je een andere vraag, stuur dan een mail aan customerservice@paylogic.com.

Ik wil graag de naam op een van de tickets veranderen, kan dat?
We gaan ervan uit dat iedereen die nu een ticket koopt voor het Eurovisie Songfestival de intentie heeft om ook daadwerkelijk naar het evenement te komen. Toch zullen er zich onverhoopt situaties voor doen dat men toch niet kan en je de naam wil wijzigen op een van de tickets. Mocht je een naam moeten wijzigen of een telefoonnummer, neem dan contact op met Paylogic via https://customerservice.paylogic.com/. Houd er rekening mee dat er extra kosten kunnen worden gerekend voor het wijzigen van je naam en/of telefoonnummer.

Welke apps moet ik downloaden om naar het Eurovisie Songfestival te kunnen gaan?
Nadat je je ticket hebt weten te bemachtigen en je ze hebt gepersonaliseerd, verzoeken we je vriendelijk om de volgende apps te downloaden:

Close app: hier wordt alles gecommuniceerd over het plannen van je testafspraak, je krijgt alle informatie over de voorwaarden die gelden tijdens de show, onderzoeksvragen van FieldLab en niet onbelangrijk, je ticket.

Corona Check app: hier wordt om gevraagd bij de entree, via deze app moet je namelijk je negatieve testuitslag tonen.

Welke beveiligingsmaatregelen gelden er rondom de shows?
Zoals gebruikelijk bij het Eurovisie Songfestival zijn er strenge veiligheidsmaatregelen van toepassing, vergelijkbaar met die op een luchthaven. Je wordt verzocht in tijdsvakken te arriveren bij Ahoy, dit wordt gecommuniceerd via de Close app. We verzoeken je vriendelijk doch dringend om je aan dit tijdvak te houden. Zo kunnen we er zo goed mogelijk voor zorgen dat iedereen geleidelijk en veilig toegang krijgt tot Rotterdam Ahoy.

Wat zijn de verboden items die ik niet mee mag nemen naar de show?
In verband met de veiligheid van onze bezoekers zijn er een aantal items die niet mee naar binnen mogen, zie onderstaande lijst met items. Indien deze items worden gevonden bij de entree dan worden deze ingenomen en niet teruggegeven.

Verboden items:

 • Vuurwapens, messen of andere steekwapens;
 • Dieren, met uitzondering van hulphond;
 • Selfiesticks, vlaggenstokken en paraplu’s;
 • Computers, laptops of frequentie-jammers;
 • Professionele foto-, video- en audio- opnameapparatuur;
 • (Zak)Lantaarns, laserpennen, spuitbussen;
 • Megafoons;
 • Alcohol, lachgas, soft/harddrugs;
 • Rugzakken of grote tassen (max A4 formaat);
 • Etens- en drinkwaren, vloeistoffen;
 • Glas/Blik/Flessen (thermos en water);
 • Giftige, (licht) brandbare of (licht) explosieve materialen, vuurwerk;
 • Alle overige zaken welke naar het uitsluitende oordeel van de organisatie, een gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid, veiligheid, productie en openbare orde.
 • Al het materiaal dat een verwijzing naar of connectie heeft met: politiek; racisme, religie en discriminatie.

Moet ik een negatieve Corona test laten zien als ik toegang wil tot het Songfestival?
Ja, deze moet je plannen via testenvoortoegang.nl. Daarna kan je de uitslag ophalen in de Corona check app. Dit wordt allemaal in de Close app uitgelegd.

Waar moet/kan ik een test laten doen?
Dit kan je bij https://testenvoortoegang.nl/ doen. Hier vind je ook de verschillende locaties waar je een afspraak kan maken. De test moet op de dag van de show, maximaal 24 uur voor het einde van het evenement, plaatsvinden.

Welke tests zijn geldig?
Alleen de testen via testenvoortoegang.nl zijn geldig.

Hoeveel uur moet deze test maximaal geleden zijn afgenomen?
De test moet op de dag van de show, maximaal 24 uur voor het einde van het evenement zijn afgenomen.

Ik heb me nog niet getest, kan ik een test doen bij Ahoy?
Nee, dat is helaas niet mogelijk, het kan alleen bij een van de teststraten voor testenvoortoegang.nl.

Ik kom uit het buitenland, waar kan ik me laten testen?
Dit kan je ook bij https://testenvoortoegang.nl/ doen. Hier vind je ook de verschillende locaties waar je een afspraak kan maken. De test moet op de dag van de show plaatsvinden, maximaal 24 uur voor het einde van het evenement. Als je uit het buitenland komt, moet je je ook laten testen via testenvoortoegang.nl. Als je vanuit het buitenland naar Eurovisie Songfestival komt, dan verzoeken we je vriendelijk om de regelgeving mbt het reizen naar Nederland te raadplegen voordat je een ticket koopt. De informatie vind je hier.

Ik ben al gevaccineerd, moet ik dan ook een negatieve test laten zien?
Ja, ook dan moet je een negatief test resultaat laten zien van testenvoortoegang.nl.

Moet ik een mondkapje dragen als ik naar het Songfestival ga?
Zodra je buiten in de rij staat bij Ahoy, geldt er een mondkapjesplicht en gelden ook de RIVM regels. In Ahoy geldt ook een mondkapjesplicht als je in beweging bent. Zit je op je plek, dan kan je je mondkapje afdoen.

Moet ik 1,5 meter afstand houden als ik in Ahoy ben?
Eenmaal in Ahoy vervalt de 1,5 meter afstand regel. Je moet wel je mondkapje op houden als je in beweging bent. Eenmaal op je plek mag het mondkapje af.  Bij het verlaten van Ahoy gelden weer de huidige RIVM regels.

Moet ik me binnen een bepaald tijdsvlak melden bij de entree?
Ja, via de Close app wordt er gecommuniceerd wanneer je wordt verwacht bij Rotterdam Ahoy.

Krijg ik mijn geld terug als ik positief test?
Wij weten niet of iemand positief getest is ivm de privacy en medische gegevens. Wij weten het alleen als iemand negatief is getest. Indien je positief bent getest verzoeken we je vriendelijk doch dringend om niet naar het evenement te komen en in quarantaine te gaan volgens de regelgeving van het RIVM. We geven geen geld terug in geval van een positieve test uitslag. 

Waar kan in informatie vinden over reizen naar Nederland en COVID-19 regelgeving?
Als je vanuit het buitenland naar Eurovisie Songfestival komt, dan verzoeken we je vriendelijk om de regelgeving mbt het reizen naar Nederland te raadplegen voordat je een ticket koopt. De informatie vind je hier.

Wat wordt er allemaal gecontroleerd bij de entree voordat ik Rotterdam Ahoy naar binnen mag?
Een paar uur voor de show worden de triage vragen via de Close app gesteld. Bij aankomst wordt er eerst gevraagd om de Corona Check app te tonen met de negatieve uitslag van je COVID-19 test. Daarna wordt je ticket gescand en word je gecontroleerd door security.

Kan ik eerder weg bij de show als dat moet? (bijv. ivm halen van de laatste trein)
Ja, dat kan, let er wel op dat buiten de Ahoy weer de reguliere RIVM regels van toepassing zijn.

Ik heb iemand bij me die geen eigen telefoon heeft, kan ik dan zijn/haar testuitslag en tickets ook op mijn telefoon laten zien?
Er kunnen meerdere tickets op een telefoon getoond worden, maar de Corona uitslag niet. Het is dus wel noodzakelijk dat iedereen een eigen testuitslag bij zich heeft. Heeft iemand geen telefoon dan kan er wel een testbewijs aangemaakt worden, meer info vind je hier.

Kan ik tijdens de show gebruik maken van het toilet?
Ja dit kan, draag dan weer een mondkapje als je van je plaats gaat.

Mag ik tijdens de show een drankje halen?
Ja dit kan, draag dan weer een mondkapje als je van je plaats gaat.

Is er een garderobe waar ik mijn jas kwijt kan?
Ja er is een garderobe aanwezig en er zijn ook kluisjes aanwezig. Afhankelijk op welke ring je zit kan je van een van beide gebruik maken.

Is er een rookruimte aanwezig in Rotterdam Ahoy?
Er is geen rookruimte aanwezig in Rotterdam Ahoy, er geldt een algeheel rookverbod.

Hoe kom ik naar Rotterdam Ahoy?
Meer informatie over de bereikbaarheid van Rotterdam Ahoy, vind je hier. Als je parkeerkaarten wilt kopen, kan dat hier.

Eurovision 2021

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival