Hero image songfestival

Hey Google, praat met het Songfestival!

5 mei 2021

Hey, welkom bij het Songfestival! Mijn naam is Cornald Maas. Je kunt vast niet wachten om mij alles over het Songfestival te vragen, maar ik leg je graag nog even uit wat je kunt doen met de Songfestival-action. 

Even de basics: hoe begin je? Dit doe je met de Google Assistent, de spraakapp van Google, op je smartphone of homespeaker. Wanneer jij de woorden ‘Hey Google, praat met het Songfestival’ uitspreekt, sta ik gelijk voor je klaar! Ik kan alle deelnemende liedjes voor je afspelen, je informatie geven over de deelnemers en over het festival zelf. Ben jij klaar voor deze Songfestival beleving? 

  1. Er staan maar liefst 39 liedjes voor je klaar. Ontdek met de Voice action alle songs. Vraag mij om het lied van bijvoorbeeld Nederland af te spelen. Alle deelnemende landen check je op songfestival.nl, maar je mag me ook gerust om suggestie vragen. Vraag me een liedje af te spelen, je kiest een land of laat mij kiezen en ontdekt op die manier alle inzendingen voor het Songfestival. Hoef jij alleen nog maar te luisteren! 
  2. Wil jij meer informatie over de deelnemers? Vraag mij om iets te vertellen over Azerbeidzjan, Malta, Frankrijk, België of welk deelnemend land dan ook! Heel simpel: Hey Google, vertel eens iets over de act van … land? 
  3. Daarnaast wil ik je heel veel leuke weetjes vertellen over het festival. Wie presenteren het? Wie doen het commentaar? Waarom doet Wit-Rusland dit jaar niet mee? Welk land geeft ons altijd punten? En je kan zelfs vragen of ik een liedje voor je wil zingen…

Spreek je assistent aan en start de ontdekkingstocht langs alle informatie over het Songfestival 2021!

Wil je ook direct aan de slag? Download de Google assistant:

Cornald Maas

Ook interessant

7 apr. 2021

Cornald Maas en Sander Lantinga commentatoren Eurovisie Songfestival 2021