Hero image songfestival

Indeling halve finales Eurovisie Songfestival 2021 blijft hetzelfde

17 nov. 2020

Omdat komend jaar dezelfde 41 landen mee gaan doen aan het Eurovisie Songfestival als afgelopen jaar het geval zou zijn, heeft de Reference Group (het bestuur) van het Eurovisie Songfestival besloten om in januari niet opnieuw een loting te houden.

Dat betekent dat alle landen die gepland stonden in de eerste halve finale (volgend jaar op dinsdag 18 mei) en de tweede halve finale (volgend jaar op donderdag 20 mei) hetzelfde blijven. De Big 5 (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot Brittannië) en Nederland zullen ook stemmen in de halve finale waarin ze afgelopen januari zijn ingeloot. De finale van het Eurovisie Songfestival 2021 vindt plaats op zaterdag 22 mei. 

Uit iedere halve finale zullen 10 landen doorgaan naar de grote finale op zaterdag 22 mei, samen met de 6 landen die al gekwalificeerd zijn. In totaal doen er dan 26 landen mee aan de finale. In de aanloop naar het festival wordt bekend gemaakt in welke volgorde de landen aantreden. 

Doordat de toewijzing van de halve finales hetzelfde blijft als in 2020, kunnen (internationale) fans die al een kaartje hadden gekocht om hun eigen land te kunnen zien, hier nog steeds gebruik van maken. Uiteraard alleen als de aanwezigheid van publiek t.z.t. mogelijk is. De organisatie van het Eurovisie Songfestival werkt de eerder aangekondigde scenario's tot in detail uit om onder alle omstandigheden voorbereid te zijn.

De halve finales zullen de volgende landen omvatten: