Hero image songfestival

Internationaal bekende danser Redo opent de tweede halve finale met een spectaculaire dansact

19 feb. 2020

Redo (Redouan Aiit Chit) zal de tweede halve finale openen met een bijzondere dansact. Redo is al bekend met internationale wedstrijden en veel publiek, maar het miljoenen publiek dat kijkt naar het Songfestival is hij niet gewend. De danser is een voorbeeld voor iedereen die denkt dat een handicap een beperking is die je tegenhoudt te doen wat je wil bereiken. 

Redo is een groot danstalent en zijn verhaal past perfect bij het inclusieve en diverse karakter van dit songfestival.
Gerben Bakker, Head of Show Eurovision Song Contest 2020

Over Redo

Op 14-jarige leeftijd zag Redo een groep mensen op zijn middelbare school breakdancen. Het was liefde op het eerste gezicht en hij besloot te knokken om ondanks zijn lichamelijke beperkingen, het te gaan maken in de danswereld. Om deze droom na te streven, heeft Redo zijn eigen stijl gecreëerd. 

In april 2010 werd Redo lid van de internationale breakdance-crew: ILL-Abilities, die inmiddels bestaat uit zeven van 's werelds beste breakdancers die elk verschillende fysieke of communicatiebeperkingen hebben. 

Redo genereerde nationale bekendheid met zijn dans- en televisieoptredens bij onder meer 'Je zal het maar hebben,' het bedankconcert van Prinses Beatrix in Rotterdam Ahoy en bij het RTL4-programma 'Everybody Dance Now,' waar hij de tweede plaats behaalde. Onlangs ontving hij de 'Zwaan', de belangrijkste Nederlandse dansprijs, in de categorie: 'Meest indrukwekkende dansprestatie van 2019.'

Fotocredits: Jacob Jonas (boven) en Thijs Huizer (onder) 

Meer bekendmakingen

Winnaarsmedley tijdens finale Eurovisie Songfestival

Tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival vieren we 65 jaar songfestivalgeschiedenis...

19 feb. 2020
Eurovision 2020open upRedo2e halve finale

Ook interessant

29 mei 2020

Eurovisie Songfestival 2021 onderdeel van Alliantie van Evenementenbouwers