Hero image songfestival

Bekijk alle spectaculaire intervalacts van de Grand Final

22 mei 2021

De finale zat tjokvol spetterende acts van eigen bodem. We zetten de hoogtepunten voor je op een rij.

Jan, Chantal en Edsilia openen de show met Venus

Naast presenteren kunnen Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen natuurlijk ook fantastich zingen. Het drietal trapt de avond dan ook af met een bijzondere uitvoering van het nummer Venus van Shocking Blue. Venus werd oorspronkelijk uitgebracht in 1969 en zorgde voor de internationale doorbraak voor de Haagse band. Het behaalde de nummer 1 positie in verschillende landen. Nu steken de presentatoren het in een nieuw jasje in de openingsact.

Afrojack, Glennis Grace en Wulf brengen twee muziekstijlen samen in Music Binds Us

Afrojack treedt samen met Glennis Grace en Wulf op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2021. Begeleid door een jong, klassiek orkest geeft Afrojack een exclusief optreden in Rotterdam als onderdeel van de speciaal voor het Songfestival gemaakte act ‘Music Binds Us’. Waarin twee totaal verschillende muziekstijlen aan elkaar verbonden, klassieke muziek en dancemuziek.

EurovisionTutorials: Rock the Vote

Misschien wel het spannendste moment van de avond: de puntentelling. Nikkie de Jager geeft drie simpele tips om te zorgen dat je als deelnemer en puntengever niet bezwijkt onder de druk.

Duncan laat nieuw nummer horen tijdens finale

Duncan Laurence laat tijdens de Grand Final voor het eerst zijn nieuwe nummer Stars horen. Natuurlijk zal ook Arcade te horen zijn. Het nummer is bijna twee jaar na de winst populairder dan ooit. Zo heeft Arcade de 50ste plek in de Billboard Global Top 200 charts behaald en in de Verenigde Staten is het met meer dan 170 miljoen streams een grote hit aan het worden. Op het populaire sociale medium TikTok is het nummer uitgegroeid tot een waar fenomeen, met meer dan 2,5 miljard filmpjes waarin Arcade de soundtrack is.

Winnaarsmedley Rock the Roof tijdens finale Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival bestaat 65 jaar! Dit vieren we tijdens de grote finale met een medley van winnende nummers. Op bijzondere plekken in Rotterdam zingen verschillende winnaars van de afgelopen decennia hun songfestivalklassieker: 

  • Lordi - Hard Rock Hallelujah (2006)
  • Lenny Kuhr – De troubadour (1969)
  • Getty Kaspers van Teach-In – Ding-A-Dong (1975)
  • Sandra Kim – J’aime La Vie (1986)
  • Mans Zelmerlow - Heroes (2015)
  • Helena Paparizou - My Number One (2005)

De winnaars brengen hun lied vanaf drie unieke locaties in Eurovisie Songfestival gaststad Rotterdam. De daken van de Maassilo, Hotel New York en het Depot Boijmans Van Beuningen worden omgetoverd tot een podium, waarbij de zes oud-winnaars naar nieuwe hoogtes worden getild. Vandaar de naam van de act: ‘Rock the Roof’.

Eurovision 2021Grand FinalJan SmitChantal Janzen

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival