Hero image songfestival

Jonge Nederlandse DJ Pieter Gabriel maakt remix voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival

19 feb. 2021

Jong dj-talent Pieter Gabriel werkt samen met Eric van Tijn, Musical Director, aan een spectaculair muziekstuk dat hij tijdens de opening van de grote finale van het Eurovisie Songfestival op 22 mei laat horen. De finalisten worden dan in een spectaculaire openingsact welkom geheten in Rotterdam Ahoy, die muzikaal wordt gedreven door de EDM-sound van Pieter Gabriel..

“De opening vind ik het gaafste aan het Eurovisie Songfestival. Het zet direct de toon voor de finaleshow. Ik ga een energieke, up-tempo, maar toegankelijke sound neerzetten op het podium: iedereen kan erop uit zijn dak gaan. Met mijn optreden wil ik mensen, maar ook alle deelnemende landen, bij elkaar brengen. Ik hoop dat mijn muziek een lichtpuntje biedt in deze moeilijke tijd. Ik heb er onwijs veel zin in”, aldus Pieter Gabriel.

Voor het muziekstuk giet de 16-jarige dj een wereldbekende hit van eigen bodem in een modern jasje. Welke bekende hit Pieter Gabriel samen met Eric van Tijn precies gaat remixen blijft voor nu nog een verrassing. Pieter Gabriel: “Ik haal overal inspiratie uit. Iconen van vroeger vind ik bijvoorbeeld geweldig, die zijn ook een grote inspiratiebron voor mij”.

Eric van Tijn, Musical Director: “Ik vind het heel bijzonder om een jonge super talentvolle dj erbij te betrekken. Pieter Gabriel is op zijn jonge leeftijd al zó goed en zo muzikaal dat ik onze samenwerking echt heel leuk vind. En: wat we aan 't maken zijn wordt ontzettend goed!”

Energiek, ijzersterke kicks, en keiharde bass

Pieter Gabriel is een 16-jarige dj en producer uit Nederland en geen onbekende in de EDM-wereld. Op 8-jarige leeftijd trad Pieter Gabriel al op voor een groot publiek tijdens het Amsterdam Dance Event 2013. In 2018 bracht de dj zijn debuutsingle ‘Forever’ samen met FOURCE uit en trad hij datzelfde jaar op tijdens het Kerst Muziekgala. De muziek van Pieter Gabriel kan het beste beschreven worden als energiek, met ijzersterke kicks en een keiharde bass. Zijn doel is om mensen samen te brengen door middel van zijn muziek.

Header foto door Raymond van Olphen

Eurovision 2021EurovisionFlagparade

Ook interessant

6 apr. 2021

“Is dit dé Songfestivaljurk van Chantal Janzen?" | Road to Rotterdam Eurovision 2021