Hero image songfestival

Loting halve finales Eurovisie Songfestival 2020 op dinsdag 28 januari

22 jan. 2020

Dinsdag 28 januari om 16.10 uur vindt in Rotterdam ‘The Semi-Final Allocation Draw’ plaats. Hier wordt door loting vastgesteld welke landen in welke halve finale zullen aantreden. Tijdens de ceremonie zal ook de officiële sleuteloverdracht plaatsvinden. De locoburgemeester van Tel Aviv zal in het Rotterdamse stadhuis symbolisch de sleutel overdragen aan collega Aboutaleb. 

Ook wordt geloot bij welke halve finale Nederland en de overige direct geplaatste finalisten (Big 5: Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland) hun stem zullen uitbrengen. Deze loting wordt gehost door Chantal Janzen, Edsilia Rombley, en Jan Smit en vindt plaats onder de supervisie van Jon Ola Sand (EBU Executive Supervisor).

The Semi-Final Allocation Draw is vanaf dinsdag 28 januari vanaf 16.10 uur live te bekijken op het YouTube-kanaal van Eurovision en live op NPO 1.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Meer Eurovisie Songfestival

Jong dj-talent Pieter Gabriel produceert speciale muziektrack voor Eurovisie Songfestival 2020

Pieter Gabriel (15), één van de grootste dj-talenten in Nederland, werkt samen met...

18 jan. 2020
Eurovision 2020open upJon Ola SandLoting

Ook interessant

29 mei 2020

Eurovisie Songfestival 2021 onderdeel van Alliantie van Evenementenbouwers