Hero image songfestival

Méér Muziek in de Klas maatschappelijk partner Eurovisie Songfestival 2020

7 feb. 2020

1000 kinderen maken kans op bezoek aan het Eurovisie Songfestival bij inschrijving Lang Leve de Muziek Show. 

Maatschappelijk partner

Méér Muziek in de Klas is dit jaar maatschappelijk partner van het Eurovisie Songfestival. Het Eurovisie Songfestival is dé familieaangelegenheid om samen met kinderen te genieten van muziek. Voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival is het belangrijk om ook basisschoolkinderen op actieve wijze te betrekken bij het festival. Daarnaast ondersteunt zij het doel van de stichting. Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. De komende maanden biedt Méér Muziek in de Klas scholen een gratis songfestivalactivatieprogramma aan, inclusief digitaal lespakket. Ook staat de jaarlijkse scholenmuziekwedstrijd, Lang Leve de Muziek Show, dit jaar in het teken van het Eurovisie Songfestival.

Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020: 

Wij kijken er naar uit om straks 1000 kinderen hun eerste echte songfestivalervaring in Rotterdam Ahoy te delen: uniek in 65 jaar Eurovisie Songfestival!

Activatieprogramma met ‘energizers’ 
Het activatieprogramma dat Méér Muziek in de Klas aan alle Nederlandse scholen aanbiedt, in samenwerking met Schooltv, bestaat uit energizers gerelateerd aan het thema Eurovisie Songfestival. Het bestaat uit een digitaal lespakket met ‘energizers’ (korte activerende video’s) waarmee kinderen door bekende artiesten worden gestimuleerd om zelf muziek te maken. Ook zijn er lesbrieven voor leerkrachten om direct te gebruiken in de klas. Uit onderzoek blijkt dat leerkrachten goed met deze energizers uit de voeten kunnen, omdat ze wél tijd hebben om in de klas muziekles te geven, maar geen tijd hebben om deze lessen voor te bereiden. 

Rotterdams muziekeducatietraject is voorbeeld
Méér Muziek in de Klas wordt met het maatschappelijk partnerschap ook promotiepartner van het muziekeducatietraject in Rotterdam. Daar hebben verschillende partijen, waaronder de gemeente Rotterdam, ZangExpress, SKVR, alle pabo’s, het Codarts Conservatorium en Rotterdam Festivals, de handen ineen geslagen om basisscholen van alle veertien Rotterdamse deelregio’s, middels muziekeducatie te betrekken bij het Eurovisie Songfestival. Méér Muziek in de Klas ziet deze samenwerking als voorbeeld voor andere regio’s. In het Rotterdamse educatiepakket staat het kind met zijn eigen verhaal en achtergrond, én de groepsleerkracht centraal. Zij krijgen een aantrekkelijk, modern lespakket. 

Klassen naar het Eurovisie Songfestival & Lang Leve de Muziek Wedstrijd
De jaarlijkse scholenwedstrijd georganiseerd door Méér Muziek in de Klas staat dit jaar in het teken van het Eurovisie Songfestival. In december 2019 riep presentator en ambassadeur van de stichting, Buddy Vedder, klassen op zich in te schrijven voor de Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2020. De klassen die in hun auditievideo een knipoog maken naar het Eurovisie Songfestival, maken kans op een unieke ervaring; het bijwonen van een repetitieshow van het Eurovisie Songfestival. In totaal mogen 1000 kinderen naar deze repetitieshow van de tweede halve finale toe op 14 mei 2020 in Rotterdam Ahoy waar zeker een paar prominente Nederlandse gasten aanwezig zullen zijn. 500 van deze kaarten zal Méér Muziek in de Klas cadeau doen aan Rotterdamse basisscholen.

Over Méér Muziek in de Klas
Het doel van Méér Muziek in de Klas is structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Het gaat daarbij om het bereiken van circa 1.6 miljoen basisschoolkinderen op 7.000 basisscholen met 85.000 leerkrachten en 21.000 studenten op de pabo’s. Muziekonderwijs levert een belangrijke bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. Méér Muziek in de Klas werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation.
Kijk voor meer info op: www.meermuziekindeklas.nl

Meer Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival 2020 officieel overgedragen aan Rotterdam en uitslag loting halve finales bekend

Op 28 januari vonden de jaarlijkse Key Exchange (sleuteloverdracht) en Allocation Draw (loting) van...

28 jan. 2020
Eurovision 2020open upPartners

Ook interessant

29 mei 2020

Eurovisie Songfestival 2021 onderdeel van Alliantie van Evenementenbouwers