Nikkie de Jager: ‘I Love Autocue’ | Road to Rotterdam Eurovision 2021

20 apr. 2021

Er staat weer een gloednieuwe aflevering van Road to Rotterdam online! In deze zesdelige YouTube-serie volgen we Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit, Nikkie de Jager én de Nederlandse organisatie van het Songfestival op weg naar de liveshows in mei. 

In deze aflevering vertellen Chantal, Edsilia, Jan en Nikkie hoe het is om zich voor te bereiden op een show van meer dan drie uur. Hoe gaan ze met de scripts van de show aan de slag?  

Fotocredits: Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS

“Het is in alle opzichten het meest complexe en grootste evenement dat we ooit in 50 jaar Ahoy gehad hebben” - Jolanda Jansen (directeur Rotterdam Ahoy)

Meer dan een week geleden is de opbouw in Rotterdam Ahoy van start gegaan. Er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is voor de drie liveshows in mei. Naast de directeur van Rotterdam Ahoy, vertellen ook executive producer Sietse Bakker en head of production Erwin Rintjema wat er allemaal bij de opbouw komt kijken.  

Als laatste nemen we een kijkje achter de schermen bij één van de 39 postcards. Deze video’s worden tijdens de liveshows voor elk optreden van een artiest laten zien om hen wat beter te leren kennen. Regisseur Martijn Nieman is in Delft om de postcard-video van Portugal op te nemen. Hij legt uit hoe de video’s worden gemaakt, zonder dat de artiesten ervoor naar Nederland hoeven te komen! 

Benieuwd naar deze aflevering? Check dan snel de video op het YouTube-kanaal van AVROTROS. Vergeet niet te abonneren zodat je geen enkele aflevering mist! Let’s OpenUp to Road to Rotterdam!  

Road To RotterdamEurovision 2021EurovisionSongfestivalChantal JanzenEdsilia RombleyJan SmitNikkieTutorials

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival