Hero image songfestival

Openingsceremonie Eurovisie Songfestival 2020 in Cruise Terminal Rotterdam na het betreden van de circulaire loper

11 mrt. 2020

Rotterdam legt op zondag 10 mei 2020 een circulaire loper uit voor alle artiesten en delegaties van het Eurovisie Songfestival. Daarmee geeft de gaststad een duurzaam tintje aan het traditionele ‘Red Carpet Event’ van het Eurovisie Songfestival. De aansluitende openingsceremonie vindt plaats in de Cruise Terminal Rotterdam. Dat maakte gaststad Rotterdam samen met NPO/NOS/AVROTROS en de EBU vandaag bekend. Voordat de gasten arriveren in de Cruise Terminal Rotterdam, worden zij volgens songfestival-traditie welkom geheten tijdens het ‘Red Carpet Event’. 

"Geen traditionele rode loper"

In plaats van een traditionele rode loper kiest de organisatie voor een verfrissende andere richting die past bij de stad Rotterdam en het Eurovisie Songfestival: De 41 deelnemers, hun delegaties, de gasten van Rotterdam, de EBU en NPO/NOS/AVROTROS worden ontvangen op een gouden loper. De gouden kleur staat in Rotterdam symbool voor de waarde van afval, want in een circulaire wereld is afval goud waard. Na een spectaculaire aankomst leggen de artiesten het laatste stuk langs de internationale pers af over een eveneens circulaire loper in de turqoise kleur van de internationale hoofdsponsor van het Eurovisie Songfestival. De circulaire loper bestaat grotendeels uit recyclebaar tapijt. 

 “Spetterende opening”

Bij de Cruise Terminal Rotterdam zijn ze trots dat ze het startsein voor het Eurovisie Songfestival 2020 mogen geven. “Het is een prachtige plek met een uniek uitzicht en er zijn veel bijzondere verhalen aan verbonden. Natuurlijk een aankomstplek voor internationale bezoekers van de stad en daarnaast worden er al jarenlang legendarische evenementen georganiseerd. We gaan er een spetterende opening van maken, die onze mooie stad eer aandoet”, vertelt Jelmar van der Wel namens de Cruise Terminal Rotterdam. 

Uitzending

De aankomst van de 41 deelnemers wordt geproduceerd door NPO/NOS/AVROTROS en live uitgezonden op het internationale YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival. 

Meer Eurovisie Songfestival

Glennis Grace treedt op tijdens Grand Final Eurovisie Songfestival 2020

Glennis Grace is één van de intervalacts tijdens de Grand Final van het Eurovisie...
9 mrt. 2020
Eurovision 2020open upOpeningsceremonieCirculaire loperCruise Terminal Rotterdam

Ook interessant

16 mei 2021

Glam up en kijk hier de Turquoise Carpet terug