Hero image songfestival

Presentatoren en burgemeester Aboutaleb tellen in Rotterdam af naar Eurovisie Songfestival

11 feb. 2021

Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager starten 100 Days to Open Up-aftelklok

Met nog 100 dagen te gaan tot de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2021 is vandaag het aftellen in Rotterdam begonnen. Voor het nieuwe, iconische Depot Museum Boijmans van Beuningen onthulden presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok. De klok telt vanaf vandaag dagelijks terug tot de finale op 22 mei in Rotterdam Ahoy. 

Songfestivalseizoen is begonnen
"Het songfestivalseizoen is nu officieel begonnen," zegt Sietse Bakker, Executive Producer van het Eurovisie Songfestival 2021. "Een moment om bij stil te staan en een lichtpuntje voor alle fans om samen naar uit te kijken. Vanaf vandaag gaan we ons verheugen op wat komen gaat door elke dag, samen met Rotterdam, een verhaal, ervaring, nieuwtje of iets anders te delen via onze 100 Days to Open Up countdown."

Aftellen begint vandaag
Burgemeester Aboutaleb: “Corona trekt een zware wissel op onze persoonlijke levens en de samenleving. Gelukkig is er nu een vaccin en kijken we voorzichtig weer vooruit. Over exact 100 dagen biedt Rotterdam Ahoy een veilig en prachtig podium aan het Eurovisie Songfestival. Het aftellen begint vandaag voor de miljoenen fans!”
 

#100DaysToEurovision
In verband met de huidige coronamaatregelen vond de kick-off van het aftelmoment vandaag op bescheiden wijze plaats, zonder aanwezigheid van publiek. De klok wordt dagelijks handmatig verzet en online worden 100 dagen lang ervaringen, dromen, hoop, nieuws en andere verhalen via Instagram gedeeld met hashtags #100DaysToEurovision en #100DaysToOpenUp.

De kick-off van vandaag is vanaf morgen terug te kijken via: openuptorotterdam.eu en songfestival.nl. Het aftellen van de klok is de komende 100 dagen te volgen via een webcam en via Instagram openuptordam en songfestival.avrotros.

Fotocredits: Nathan Reinds 

Meer Eurovisie Songfestival

100 Days to Eurovision: Chantal, Edsilia, Jan en Nikkie hebben er zin in!

Vandaag zijn de gloednieuwe persfoto's van het Eurovisie Songfestival 2021 gepresenteerd. Deze...
11 feb. 2021
Eurovision 2021Chantal JanzenEdsilia RombleyJan SmitNikkieTutorials

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival