Hero image songfestival

Q&A Tickets - Annulering Eurovisie Songfestival 2020

18 mrt. 2020

Q&A Tickets / Bezoekers

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen heeft de EBU (European Broadcasting Union) besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden. De EBU geeft als aanleiding het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO/NOS/AVROTROS) hebben alle begrip voor deze moeilijke beslissing.

In deze buitengewone tijden zijn garanties niet te geven. Maar het is zowel voor de EBU, als voor NPO/NOS/AVROTROS, als voor de Gemeente Rotterdam het meest logische scenario als het 65ste Eurovisie Songfestival op een ander moment alsnog in Nederland plaatsvindt. Wat ons betreft is én blijft Rotterdam de gaststad voor het eerstvolgende Eurovisie Songfestival en we zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen. De komende periode zullen wij gebruiken om met elkaar in kaart te brengen hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen.

Wat gebeurt er met mijn ticket?

Hier komen we zo snel als mogelijk op terug. We bekijken onder meer of de kopers hun geld terugkrijgen of dat de tickets geldig blijven tot volgend jaar. Zodra er meer duidelijkheid is, ontvangen ticketkopers een e-mail met hun verschillende opties op het e-mailadres waarmee ze hun tickets hebben gekocht.

Kan ik nu al een refund krijgen?

Op zit moment zijn wij bezig om alle mogelijkheden te bekijken. Zodra wij meer informatie hebben dan wordt dit gecommuniceerd op songfestival.nl.

Wat gebeurt er met mijn tickets die ik op Ticketswap, via AVROTROS, of via de fanclub (OGAE) heb gekocht?

Hier geldt hetzelfde als bij de ‘reguliere’ ticketkopers. Zodra wij meer informatie hebben, dan wordt dit gecommuniceerd op songfestival.nl en ontvang je een mail op het emailadres waarmee je de tickets heeft geboekt.

Ik heb een vlucht en/of hotel geboekt naar Nederland. Krijg ik mijn geld terug?

Het boeken van een vliegticket of een hotel is een particuliere boeking. Of iemand geld terug krijgt, hangt af van de voorwaarden waaronder deze particuliere boeking is gedaan. Wij adviseren je om contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij en/of het hotel.