Hero image songfestival

Roos Moggré en Andrew Makkinga modereren de 87 persconferenties van het Eurovisie Songfestival

24 feb. 2020

Roos Moggré en Andrew Makkinga worden de moderatoren van alle persconferenties van het Eurovisie Songfestival. Tussen 2 tot en 17 mei zullen ze 87 verschillende persconferenties leiden vanuit het perscentrum in Rotterdam Ahoy. 

Persconferenties

Zo worden er persconferenties gehouden voor alle 41 verschillende delegaties, maar ook met de finalisten na afloop van de halve finales en met de winnaar naar de grote finale. Met deze persconferenties worden de ruim 1.500 aanwezige journalisten en daarmee de internationale pers bediend. De persconferenties na de halve finales en de grote finale worden uitgezonden via het Eurovision Song Contest YouTube-kanaal. 

Over Roos

Roos Moggré is journalist en presentator bij het AVROTROS-actualiteitenprogramma EenVandaag. Naast het presenteren van de televisie-uitzendingen is Moggré ook met enige regelmaat te horen als presentator van Radio EenVandaag.

De muzikanten en de journalisten komen uit de hele wereld en ik vind het fantastisch dat ik daar als Nederlander bij mag zijn.
Roos Moggré

Over Andrew

Andrew Makkinga is presentator en gespreksleider. De van oorsprong Ugandese Makkinga heeft een enorme knowhow op het gebied van politiek en muziek. Twee werelden die weinig gemeen lijken te hebben, maar Andrew uitstekend weet te combineren in zijn werk. Het grote Nederlandse publiek kent hem als verslaggever voor de NTR tijdens live uitzendingen van muziekfestivals als North Sea Jazz en als radio DJ voor NPO Soul & Jazz. 

Ik ben met name erg geïnteresseerd in de diversiteit aan muzikale stijlen die we kunnen verwachten.
Andrew Makkinga
Meer bekendmakingen

Jordan Roy en April Darby verzorgen voorprogramma in Ahoy

Nederlandse talenten Jordan Roy en April Darby verzorgen in mei het voorprogramma van alle negen...

28 feb. 2020
Eurovision 2020open upRoos MoggréAndrew MakkingaModeratorsPersconferenties

Ook interessant

29 mei 2020

Eurovisie Songfestival 2021 onderdeel van Alliantie van Evenementenbouwers