Hero image songfestival

Alles over de tweede ronde ticketverkoop Eurovisie Songfestival op 30/01/2020

29 jan. 2020

Donderdag 30 januari om 12.00 uur gaat de tweede ronde ticketverkoop voor het Eurovisie Songfestival 2020 van start. Via het officiële verkoopkanaal tickets.songfestival.nl worden wederom kaarten voor in totaal negen shows in Rotterdam Ahoy verkocht. De FAQ over de kaartverkoop vind je hier

Er zijn in de tweede ronde ticketverkoop opnieuw kaarten voor negen Eurovisie Songfestival-shows beschikbaar:

1st Semi-Final (eerste halve finale)
1st Semi-Final Jury show, maandagavond 11 mei, start show 21:00 uur
1st Semi-Final Family show, dinsdagmiddag 12 mei, start show 15:00 uur
1st Semi-Final LIVE show, dinsdagavond 12 mei, start show 21:00 uur

2nd Semi-Final (tweede halve finale)
2nd Semi-Final Jury show, woensdagavond 13 mei, start show 21:00 uur
2nd Semi-Final Family show, donderdagmiddag 14 mei, start show 15:00 uur
2nd Semi-Final LIVE show, donderdagavond 14 mei, start show 21:00 uur

Grand Final (grote finale)
Grand Final Jury show, vrijdagavond 15 mei, start show 21:00 uur
Grand Final Family show, zaterdagmiddag 16 mei, start show 13:30 uur
Grand Final LIVE show, zaterdagavond 16 mei, start show 21:00 uur

De Jury- en Family shows zijn volwaardige shows. Met presentatie, opening- en intervalact en de optredens van de deelnemers. Enkel de bekendmaking van de resultaten mist bij deze generale repetities.

De prijzen in deze tweede ticketronde variëren van € 23,50 euro voor een Family Show van een Semi-Final tot € 258,50 voor (staan)plaatsen bij de Grand Final op zaterdagavond. Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm) en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan vorig jaar in Tel Aviv.

De volgende type tickets zijn beschikbaar:
- Staanplaatsen
- Zit plaatsen (zowel 1e ring als 2e ring)
- Beperkt zicht plaatsen*
- Rolstoelplaatsen  

* Bij een zitplaats met beperkt zicht heeft men zicht op het hoofdpodium en de B-stage, echter kan het zicht op het grote videoscherm achter het hoofdpodium en op de beelden die op dat scherm worden weergegeven beperkt zijn. Ook kan het zicht op wat er eventueel achter het grote videoscherm gebeurt beperkt zijn.

Officiële verkoopkanalen
Het officiële verkoopkanaal is tickets.songfestival.nl. De Songfestival-organisatie raadt iedereen met klem aan alleen tickets via dit kanaal te kopen. Samen met ticketpartner Paylogic wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat kaarten voor woekerprijzen worden doorverkocht. Kaarten worden op naam verkocht en hier wordt steekproefsgewijs op gecontroleerd bij de entree van Ahoy. Indien de naam niet overeenkomt, wordt de toegang tot de show geweigerd. Mocht een bezoeker na aankoop van de tickets onverhoopt niet kunnen, dan kunnen de tickets veilig worden aangeboden via het officiële doorverkoop-platform Ticketswap.

Voor het Eurovisie Songfestival moet je je tickets personaliseren. Dit kan vanaf 4 februari 12:00 uur t/m 11 februari 23:59 uur. Let op! Indien je niet voor 11 februari 23:59 uur je tickets hebt gepersonaliseerd, dan worden je tickets geannuleerd en ontvangt de hoofdboeker automatisch het geld terug exclusief de refund kosten.

Tweede ronde
De eerste ronde ticketverkoop met zg. Early Bird-tickets (€ 5 korting) waren in december binnen een uur uitverkocht. Iedereen die tijdens de tweede verkoopronde op donderdag 30 januari voor 12:00 uur op de link naar het bestelscherm heeft geklikt, krijgt d.m.v. loting door het systeem om exact 12:00 uur een willekeurige plaats in de wachtrij toegewezen. Er komt geen wachtrijnummer in beeld, het systeem zet je automatisch in de wachtrij. Iedereen die na 12:00 uur de link aanklikt, sluit achteraan in de rij. Een dag van tevoren klaar zitten levert dus geen plek vooraan in de wachtrij op. Eind maart volgt nog een derde ronde met de laatst beschikbare kaarten

Capaciteit
Een deel van de Ahoy Arena wordt gebruikt voor de productie van de drie spectaculaire TV shows. Er is relatief veel ruimte nodig voor het podium, techniek, de Green Room (voor de deelnemende artiesten) en de commentatoren.

Voor het Eurovisie Songfestival is de totale capaciteit in Ahoy 65.000 mensen, verdeeld over negen shows. Ruim tweederde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans. Bij de eerste verkoopronde in december is een groot deel van deze tickets in de verkoop gegaan. Op 30 januari zijn er wederom kaarten voor alle negen shows beschikbaar. En in deze ronde gaan er ook felbegeerde staanplaatsen voor de Grand Final  en de zg. beperkt zichtplaatsen in de verkoop (aan de zijkant van het podium, het LED-scherm kan niet in z’n totaliteit worden gezien). 

Voor de 1e en 2e Semi-Final zijn de volgende prijzen van toepassing*:

* Prijzen zijn inclusief €3,50 servicekosten per ticket

** Rolstoelplekken zijn alleen telefonisch te boeken via: +31 20 225 1116. Let op: dit kan ook pas vanaf donderdag 30 januari 12.00 uur!

Per rolstoelgebruiker kan er 1 begeleider mee. Vernoemde ticketprijzen zijn per persoon, voor zowel de rolstoelgebruiker als voor de begeleider moet een toegangsbewijs gekocht worden.

Prijzen voor mensen met een auditieve of visuele beperking komen overeen met de prijzen voor tickets op ring twee.

Voor de Grand Final zijn de volgende prijzen van toepassing *:

* Prijzen zijn inclusief €3,50 servicekosten per ticket

** Rolstoelplekken zijn – vanaf donderdag 30 januari om 12.00 uur - alleen telefonisch te boeken via: +31 20 225 1116. Per rolstoelgebruiker kan er 1 begeleider mee. Vernoemde ticketprijzen zijn per persoon, voor zowel de rolstoelgebruiker als voor de begeleider moet een toegangsbewijs gekocht worden. Prijzen voor mensen met een auditieve of visuele beperking komen overeen met de prijzen voor tickets op ring twee.

Toegankelijkheid
De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 heeft de ambitie om het evenement inclusief en toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en is met diverse initiatieven bezig om te zorgen dat mensen met uiteenlopende beperkingen de shows goed kunnen volgen en meebeleven. Klik voor meer informatie op de link onderaan.

Voor bijna alle shows (m.u.v. de Grand Final-shows) zijn nog rolstoelkaarten beschikbaar. Kaarten voor rolstoelplekken kunnen vanaf donderdag 30 januari 12.00 uur telefonisch worden gereserveerd via +31 20 225 1116.

Om ervoor te zorgen dat ook mensen met een visuele of auditieve beperking de show zo goed mogelijk kunnen volgen, zullen we in de zaal diverse voorzieningen aanbieden zodat zij de show zo goed mogelijk kunnen meebeleven. Deze kaarten zijn nog voor alle shows beschikbaar. Meer informatie over hoe deze kaarten te bestellen zijn, klik dan op onderstaande link.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Toegankelijkheid

Dit doen we om het Eurovisie Songfestival 2020 zo toegankelijk mogelijk te maken

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 heeft de ambitie om het evenement inclusief en...

24 jan. 2020
Eurovision 2020open upTickets

Ook interessant

29 mei 2020

Eurovisie Songfestival 2021 onderdeel van Alliantie van Evenementenbouwers