Hero image songfestival

Songfestivalfeest in Online Eurovision Village

16 mei 2021

Tot en met 23 mei zijn de virtuele deuren geopend van de Eurovision Village. Waar mensen over de hele wereld een bezoek kunnen brengen aan een 3D-wereld van Rotterdam, met optredens van nationale en internationale artiesten. Afrojack opende op 15 mei de Village met een fantastisch optreden live vanaf De Hef in Rotterdam. 

Check de Online Village via deze link: www.eurovisionvillage.com

In de online village feesten bezoekers tussen de Kubuswoningen en de Markthal met optredens van artiesten zoals Afrojack en Johnny Logan. Voor kinderen is er het Junior Songfestival met muziek van jonge winnaars van afgelopen edities.

Rotterdam Festivals heeft samen met entertainmentbureau Tribe Company en digital agency DEPT de virtuele omgeving ontworpen, gebouwd en het digitale programma uitgewerkt. Via het platform kom je op iconische plekken in de stad terecht. Denk aan een virtueel bezoek aan de Euromast of een bezoek aan het Depot Boijmans Van Beuningen. De bezoeker leert de highlights en de culturele kenmerken van de stad kennen. Ook kom je in contact met bijzondere Rotterdamse inwoners.

Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals, een van de vier Host City Rotterdam partners: ‘Nu de wereld niet naar Rotterdam kan komen, brengen we Rotterdam naar de wereld, dat is de gedachte achter dit unieke platform. Ik ben ontzettend trots dat we de allereerste online versie in de geschiedenis van het Songfestival hebben gerealiseerd. De Eurovision Village is gratis toegankelijk voor fans en muziekliefhebbers van over de hele wereld. Met meer mensen dan ooit maken we er samen een gigantisch feest van!'

De Eurovision Village zou in eerste instantie fysiek plaatsvinden op de Binnenrotte, maar door corona is dat niet mogelijk. De komende tijd worden er meer artiesten bekendgemaakt die zullen optreden. Houd rotterdamfestivals.nl in de gaten voor updates over het programma. De online village is dag en nacht gratis te bezoeken via www.eurovisionvillage.com.

Eurovision VillageEurovision 2021Eurovisionopen upRotterdam

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival